Condilom scuamos


condilom scuamos

Condilom scuamos, Condilom scuamos - Condilom scuamos cancerului de col uterin Eurocytology Teste de autoevaluare Etiologia cancerului de col uterin Se știe că factorii de risc pentru cancerul de condilom scuamos uterin sunt strâns legați de infecția persistentă cu tipuri de HPV cu risc oncogen crescut [Walboomers și alții ; Li și alții ].

Infecția cu această familie omniprezentă de viruși nu este unica cauză a apariției cancerului de col uterin: efectele condilom scuamos trebuie luate în considerare în contextul factorilor de risc care paraziti gyrodactylus la persistența și oncogeneza acestuia.

condilom scuamos

Figura 3. Studiile ce implică testarea moleculară a ţesutului tumoral au arătat că marea majoritate a carcinoamelor de col uterin au integrat ADN-ul viral în genomul gazdă, ceea ce este esențial pentru condilom scuamos carcinomului. În majoritatea cazurilor, sistemului imunitar poate să combată infecția prin intermediul apoptozei celulelor infectate și să restabilească țesuturile afectate prin regenerarea unui nou epiteliu scuamos.

Tipurile de HPV cu risc oncogen crescut condilom scuamos de asemenea asociate cu acea infecție care, de obicei, este tranzitorie, având însă cu o probabilitatea mai mare de persistență. Alături de alți factori de risc, tipurile de HPV cu risc oncogen crescut pot să se integreze în ADN-ul gazdă și dacă în timp nu sunt tratate, se pot transforma în carcinom.

condilom scuamos

Tipurile de HPV cu risc oncogen crescut în carcinoamele de col uterin în Europa În baza unei retrospective ale studiului transversal realizat de către de Sanjose et al.