Papiloame roșii, Costul eliminării unei alunițe prin metoda undei radio


Papiloamele cutanate sunt mici excrescente moi ale pielii, benigne, de culoarea pielii sau brune, asimptomatice. Unde apar?

Apar preponderent in anumite zone: axile, zona gatului, submamar la femei, pleoape, inghinalfiind favorizate de frictiune fie a hainelor pe piele, fie a pielii pe piele.

papiloame roșii

De ce apar? Papiloamele nu sunt prezente de la nastere, dar apar treptat inca din copilarie, iar frecventa lor creste odata cu varsta.

papiloame roșii

In aparitia lor un rol important il are factorul genetic, dar si statusul imun. Cauza aparitiei lor este un virus din grupul HPV. Papiloamele apar atat la barbati cat si la femei, fiind mai frecvent dezvoltate de catre persoanele supraponderale, cu dislipidemie, diabet zaharat tip 2 si foarte frecvent de catre femeile insarcinate, in special in al doilea trimestru datorita modificarilor hormonale. Cand si cum le tratam?

De obicei papiloamele sunt asimptomatice, insa pot deveni rosii si dureroase sau pot sangera prin traumatizarea lor accidentala.

papiloame roșii

Fiind benigne, papiloamele nu necesita tratament decat atunci cand devin deranjante pentru pacient sau din considerente estetice. Tratamentul consta in distrugerea acestor leziuni prin diverse metode aplicare de azot lichid, electrocauterizare, arderea laser. Papiloame roșii leziunilor este curativa, insa pacientii pot dezvolta in continuare de-a lungul vietii alte noi papiloame.

papiloame roșii

Poate fi prevenita aparitia lor? Nu este posibila prevenirea aparitiei lor.

Aşadar, de unde atâta panică în ceea ce priveşte aluniţele? Cancerul de piele Probabil că cea mai întâlnită temere cu privire la aluniţe este în ceea ce priveşte apariţia cancerului de pielefiind posibile situaţii în care aluniţele să se transforme în această afecţiune. Spre exemplu, la persoanele tinere, aluniţele care pot fi problematice sunt de cele mai multe ori cele pigmentate, maronii sau negre, care sunt medical denumite nevi melanocitari. Acestea pot progresa în melanomcancer de piele serios, cu potenţial de metastazare rapidă în cazuri avansate.

Insa scaderea in papiloame roșii, renuntarea la fumatdiminuarea stresului cotidian si adoptarea unei diete echilibrate pot duce la diminuarea aparitiei lor.